14.2.06

Ivar opbergserie

We hebben de extra Ivar van onder het bed gehaald. Zes nieuwe boekenplanken die vragen om verschuiven, herschikken, herzien.
We blijven ervan overtuigd ook zonder alfabet de weg te weten. Blindelings, als het moet.
Er is een plank Engelse klassiekers en een plank modern fiction. Modern fiction is vooral Angelsaksisch, maar Coetzee en Marquez horen er ook bij. Er is een plank Lindgren en een plank Schmidt. Die twee staan dicht bij elkaar en via Anna gaat Schmidt over in biografiƫn. Er zijn twee planken Scandinaviƫ, waarvan de ene via Per Nilsson en Peter Pohl naar Floortje Zwigtman en Anne Provoost gaat. En op het halve plankje hippe vogels staan Campert en Mulder broederlijk naast Giphart. Moeyaert moest met Edward van de Vendel en Ted van Lieshout verhuizen, een hele Ivar weg van Lindgren - in gedachten blijven ze staan.
Na een dag of wat mag het resultaat er zijn, al zeggen we het zelf.
Er is nog groeipotentieel en plaats voor hier en daar een foto, een bloemetje, een laptop en een oplader of twee. Maar er ligt geen extra Ivar meer onder het bed en de muren van de woonkamer raken op - wil de woonkamer een woonkamer blijven. Bovendien heeft mijn lief het zwaar zitten voor de hogere Ivar.
Dus binnenkort: 7 zijsteunen te krijg. In ruil voor een gedegen plaatsingssysteem.

Geen opmerkingen: