12.10.04

Citaat

Stef Kamil Carlens in Humo 3344:

Passie kan heel mooi zijn, maar het kan onderweg van alles meesleuren of omstompen. Maar je moet het zeker niet ontkennen.
(...)
Maar het wordt natuurlijk wel een probleem als wat jij droomt, ziet en denkt helemaal niet overeenkomt met wat iemand anders denkt. Als jij in een klein kamertje woont dat voor jou een paleis is, maar je vriendin vindt dat helemaal niet of zo. Dan kom je op het gebied van: de organisatie van je leven.
Ik las op een scheurkalender op een wc iets als: 'geluk is geen sterke prikkels, maar een kwestie van organisatie.' Zoiets heel kouds. Maar eigenlijk is dat wel een beetje zo. Als je niet meer alleen maar met je eigen perceptie moet omgaan maar ook met die van een ander, dan moet je één en ander wel een beetje beginnen te organiseren, moet je beslissingen nemen en compromissen gaan sluiten. Máár: op dat moment moet je dan weer goed oppassen, en niét vergeten dat jij een individu bent; zorgen dat je, terwijl je die compromissen sluit, ook nog aan jezelf blijft denken. Dat is een ingewikkelde balans.

Ik denk aan D. Daar ging het vaak over.

Geen opmerkingen: